Csóbor pincészet
Családi borászatunk 1989 óta működik a Velencei-tó környékén, mára 34 hektáron gazdálkodunk, és több mint egy tucat szőlőfajtából készítünk díjnyertes borokat.
Pincészetünk
„Szóviccnek rossz, valóságnak megfelelő: Csóbor, a jó bor. Már persze annak, akinek ízlik. Nekem ízlik. De hát olvastátok (olvasták) a mottót: mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik!” – vezeti fel a Csóbor Pincészet bemutatását Silye Sándor újságíró Dekantáló című blogjában.

Első szőlőültetvényünket 1989-ben vettük, azóta folyamatosan telepítünk, s jelenleg már 34 hektáron gazdálkodunk. Szőlőink a Velencei-tó körül – Agárdon, Gárdonyban, Pákozdon és Nadapon – találhatóak. Több fajtával dolgozunk: Zöldveltelini, Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Zengő, Irsai Olivér, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka szőlőfajtákból készült borok és pezsgő szerepel a kínálatunkban. Pincészetünket folyamatosan fejlesztetjük, 2500 hektoliter tárolókapacitással, a szőlőfeldolgozáshoz korszerű gépekkel, modern hűtőberendezéssel rendelkezünk. Vörösborainkat fahordókban, fehér borainkat acéltartályokban tároljuk. A termelt borok minőségét jelzi az a sok-sok elismerés, amelyet különböző borversenyeken elértünk.
Boraink – palackos és folyó kiszerelésben
Címünk
2484 Agárd
Balatoni út 92.